Renault Twingo Z.E. stiže ove godine

0
108

Renault je saopštio da će tokom ove godine u Evropi početi da prodaje električnu verziju modela Twingo, pored serije E-Tech hibridnih i plag-in hibridnih modela.

Francuski proizvođač za sada nije objavio detalje o električnom pogonu Twinga Z.E. Imajući u vidu da ovaj gradski model deli platformu sa Smartom EQ ForFour, može se očekivati da će koristiti istu bateriju kapaciteta 17,6kWh sa elektro-motorom na zadnjoj osovini, koji proizvodi 80KS.

Ovaj pogon omogućava ubrzanje od 0-100km/h za oko 12 sekundi, maksimalna brzina je 130km/h, a autonomija je oko 145km.

Ukoliko Twingo Z.E. bude delio komponente sa električnim Smartom, to će podrazumevati i punjač od 22kW, koji omogućava punjenje od 10% do 80% kapaciteta baterije za manje od 40 minuta. Kupci će verovatno na raspolaganju imati sličnu aplikaciju za pametne telefone koja omogućava daljinsku proveru statusa vozila – nivo napunjenosti baterije, lokaciju i raspoloživu autonomiju.

Aktuelni Twingo treće generacije je u prodaji od 2014. godine, a Twingo 4 Z.E. ranije je bio najavljen za 2022. godinu. Renault je odlučio da ubrza premijeru ovog modela zbog sve veće ponude elektirčnih vozila na tržištu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here