Početna Vesti Auto Noviteti Audi RS 5 – nova tehnologija i stilski detalji

Audi RS 5 – nova tehnologija i stilski detalji

0
160

Audi je osvežio modele RS 5 Coupe i Sportback novom tehnologijom u kabini i stilskim detaljima za 2020. godinu. Dodato je i više podesivih režima za vožnju.

Izmene na karoseriji dodatno izdvajaju ove modele od standardnih A5 varijanti. Prednji deo je dobio širu i ravniju masku po ugledu na modele RS 6 i RS 7. Iznad su lažni ventilacioni otvori inspirisani originalnim Sport Quattro modelom. Preoblikovan je i branik.

Blatobrani su širi za 40mm napred i nazad u odnosu na standardni A5, a tu su i nove felne dijagonale 19 inča u standardnom paketu, dok su na listi dodatne opreme felne od 20 inča. Restilizovani su i pragovi, zadnji difuzor i grafika LED svetala. Dodate su dve nove boje, Turbo plava i Tango crvena.

U kabini, RS 5 je dobio ista tehnološka unapređenja kao i ostatak A5 porodice. To podrazumeva novi desetoinčni ekran multimedije. Virtuelna innstrument tabla dobila je novu grafiku, ekskluzivnu za RS 5 modele.

Vozači sada na raspolaganju imaju i režime za vožnju sa oznakama RS1 i RS2, kojima programiraju rad motora, ogibljenja, upravljanja i izduvnog sistema prema svojim željama. Ovim režimima lako se pristupa preko tastera na upravljaču.

Motor ostaje isti – trolitarski V6 od 450KS i 600Nm. Zahvaljujući Quattro pogonu, obe verzije RS 5 ubrzavaju od 0-100km/h za 3,9 sekundi. Maksimalna brzina ograničena je na 250km/h, ali se može podići na 280km/h ako se dodatno plati.

Prodaja počinje uskoro širom Evrope, a najavljena cena za novi Coupe i Sportback je 83.500 EUR.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here