Mercedes-Maybach GLS

0
646
NAS SPONZOR

Mercedes je predstavio Maybach verziju svog najvećeg SUV modela GLS. Premijera je održana u Kini, a prve isporuke luksuznog modela u Evropi očekuju se tokom 2020. godine.

Novi model preuzima mnogo stilskih elmenata od Maybach S klase kako bi se razlikovao od standardne treće  generacije porodice GLS. Tu su nova hromirana prednja maska sa vertikalnim linijama, hromirani okviri prozora, standardne felne od 22 inča, opciona dvobojna karoserija u osam kombinacija, elektronski kontrolisani pragovi i hromirane cevi izduvnog sistema.

U kabini, Mercedes-Maybach GLS, koji je dugačak 5202mm, dobio je unapređen enterijer sa napa kožom i jedinstvenim trimom. Na dugoj listi dodatne opreme su zadnja sedišta na razvlačenje i funkcijom masaže, fiksirana centralna konzola sa sklopivim stolovima i frižiderom u konfiguraciji sa četiri sedišta i panoramski krov. Kapacitet prtljažnika je 520 litara.

Najluksuzniji Mercedesov SUV biće ponuđen sa samo jednim motorom u verziji GLS 600 4Matic. Ova jedinica sa blagim hibridnim sistemom kombinuje četvorolitarski V8 benzinski turbo motor sa integrisanim starterom koji radi na 48V. Ukupna snaga sistema je 550KS pri 6000 obrtaja i 730 Nm u rasponu od 2500 do 5000 obrtaja. Rezerva električne energije koristi se se preko devetostepenog automatskog menjača 4Matic za pogon na svim točkovima.

Merceeds je objavio da automobil ubrzava od 0-100km/h za 4,9 sekundi, što je odlično vreme za vozilo težine 2710kg. Maksimalna brzina ograničena je na 250km/h. Potrošnja goriva iznosi 11,7 litara, a emisija CO2 je 266g/km.

Maybach verzija koristi specijalno podešenu E-Active Body kontrolu ogubljnja. Dodata je fukcija naginajnja automobila na unutrašnju stranu krivine da bi se umanjio efekat bočnih sila koje deluju na putnike.

Prethodni tekstJaguar osvežio model F-Type
Sledeći tekstMS-RT R185

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here