Audi E-tron dobio veću autonomiju

0
142

Audi je unapredio elektirčni SUV model E-tron i poboljšao mu autonomiju za 25km na ukupno 436km sa jednim punjenjem baterije prema WLTP testnom ciklusu. To je tridesetak kilometara više od konkurentskog Mercedes-Benza EQC.

Unapređenja su preuzeta iz novog modela E-tron Sportback, koji je nedavno imao premijeru u Los Anđelesu. Među izmenama su prerađeni sistem rekuperacije energije kočenja i sposobnost da se prednji elektirčni motor potpuno isključi u normalnom modu rada.

Pored toga, podesivo regenerativno kočenje sada je izraženije podeljeno u tri nivoa, za koje Audi tvrdi da nude vozaču uverljiviji osećaj vožnje jednom papučicom.

Audi je preradio i sistem hlađenja, koji sada manje opteređuje pumpu, a poboljšana je i efikasnost sistema koji koristi višak toplotne energije baterija za zagrevanje kabine, što povećava autonomiju do 10%.

Pored tehničkih izmena, Audi je uveo i S line trim za E-tron. Automobil je time dobio felne od 20 inča, vazdušno ogibljenje, nove boje pojedinih elemenata i branike stilizovane po ugledu na Audi Sport modele. Naglašeni spojler i difuzor iz S line paketa čine ovaj model drugačijim od ostalih E-tron varijacija.

Verzija E-tron 55 quattro takođe je obuhvaćena ovim izmenama, a početna varijanta u Nemačkoj i dalje će koštati 89.900 EUR.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here