Kia prikazala novu Optimu (K5)

1
187

Kia je prikazala izgled nove Optime, koja se na domaćem tržištu Južne Koreje prodaje pod imenom K5. Još nije poznato kada će biti predstavljena Optima u evropskim specifikacijama, ali se očekuje da će automobil izgledati identično.

Nova Optima je veća od automobila koji menja. Porasla je u dužinu za 50mm, na 4905mm, a proširena je za 25mm, ma 1860mm. Visina automobila smanjena je za 20mm, na 1445mm. Međuosovinski razmak sada iznosi 2850mm, odnosno 45mm više nego do sada, pa bi u kabini trebalo da bude više mesta za putnike.

K5 će se u Južnoj Koreji u osnovnoj varijanti prodavati sa aluminijumskim felnama od 16 inča, dok u višim paketima opreme felne rastu do 19 inča. Paketi se razlikuju po vrsti završne obrade, a među njima su svetlo i tamno siva i crna visokog sjaja.

Kia još nije prikazala izgled kabine, a najavljen je veći kvalitet izrade. Prodaja korejskog K5 počinje u decembru, pa se može očekivati da će uskoro biti prikazan i enterijer uz objavljivanje detaljnih tehničkih specifikacija.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here