FCA ograničio poslovni plan Alfa Romea

0
168

Kompanija Fiat Chrysler Automobiles (FCA) odlučila je da ograniči plan o poslovnom razvoju marke Alfa Romeo i da otkaže njen najavljeni sportski model i veliki SUV, uz ukidanje hečbeka Giulietta.

Pored toga, Alfa je već obustavila proizvodnju modela Mito i maloserijskog 4C u kupe i roudster verziji. Ova marka u ponudi trenutno ima samo tri modela – limuzinu Giulia, SUV Stelvio i kompaktni hečbek Giulietta.

Revidirani plan za Alfa Romeo znači da u budućnosti neće biti najavljenog sportskog kupea 8C sa motorom snage preko 700KS niti sportske limuzine sa više od 600KS. Giulietta, koja se prodaje od 2010. godine, mogla bi biti ukinuta već sledeće godine, kažu izvori iz sindikata u Italiji.

Otkazane su i verzije Giulije i Stelvija sa produženim međuosovinskim razmakom, koje su bile planirane za kinesko tržište.

Alfa će u budućnosti imati četiri modela – pored Giulije i Stelvija u katalogu će se naći novi kompaktni SUV i novi mali SUV model. Giulia i Stelvio će biti osveženi na sredini proizvodnog veka 2021. godine. Kompaktni SUV će biti predstavljen 2021. godine, a manji SUV 2022. godine.

Direktor FCA Majk Menli rekao je da fundamentalno veruje u Alfa Romeo, ali da se mora osigurati da svaka investicija generiše odgovarajuću dobit, preneo je Auto njuz (Auto News). Menli je rekao da su planovi za Alfu svedeni na manju meru da bi se umanjila kapitalna ulganja i da bi marka bila profitabilna.

Globalna prodaja automobila ove marke od januara do septembra je opala za 31%, na 67.427 automobila, navodi se u podacima kompanije za tržišna istraživanja JATO Dynamics.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here