Ferrari 488 Challenge EVO

0
74

Ferrari je predstavio prerađenu verziju trkačkog modela 488 Challenge, koji je dobio seriju aerodinamičkih unapređenja i poboljšanja na šasiji. Automobil je predstavljen zajedno sa trkačkim 488 GT3 za 2020. godinu na stazi Muđelo u Italiji.

488 Challenge je dobio potpuno redizajnirani prednji kraj sa novim profilom rešetke hladnjaka, novim spliterom i usisnicima vazduha u U obliku koji doprinose hlađenju kočnica. Ferrari je saopštio da ova poboljšanja rezultuju povećanjem aerodinamičke efikasnosti za 30% u odnosu na sadašnji 488 Challenge.

Prerađene su i linije blatobrana, a tu je i mali spojler ispod bočnih retrovizora koji usmeravaju vazduh prema usisnicima u zadnjem delu. Nazad se nalazi novi branik sa otvorima za vazduh iza blatobrana i segmenta sa motorom. Ferrari navodi da ovo eliminiše turbulencije ispod vozila i povećava vertikalnu potisnu silu.

Dodat je i novi zadnji spojler, preoblikovan je zadnji difuzor, kao i otvori za vazduh. Ukupno je postignuta 50% veća vertikalna sila koja pritiska automobil u odnosu na dosadašnji 488 Challenge.

Osveženi automobil dobio je i rekalibrisani elektronski kontrolisani diferencijal, prerađeni sistem kontrole trakcije, ABS u četiri nivoa osetljivosti i set širih aluminijumskih felni od 19 inča na koje su postavljeni Pirelli pneumatici. Nove karbon-keramičke kočnice su trajnije od dosadašnjih.

U kabini, 488 Challenge EVO je dobio novi upravljač inspirisan rešenjem iz modela FXX-K EVO. Reagujući na želje kupaca, Ferrari je dodao i kameru za pogled unazad iz trkačkog 488 GTE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here