BG Sajam uživo: Grand Motors i Infiniti

0
3317
Image
NAS SPONZOR

Image 

Ovogodišnji Sajam automobila u Beogradu je kao posebni novitet imao dolazak nove marke na naše tržište. U pitanju nije neka nepoznata marka, već je to prestižne japanska marka – Infiniti.

Možda još zanimljivije od samog ulaska marke na našte tržište je činjenica da zastupnik za Infiniti nije Renault Nissan Srbija što bi bio prirodan sled dogoađaja imajući na umu da je Infiniti zapravo luksuzna varijanta Nissan-a, već je to Grand Motors.

Image

 

Marketing menadžer Grand Motorsa, Maja Babić, nam je objasnila da "firma-sestra" Grand Motorsa iz Hrvatske takođe ima zastupništvo Infinitija, pa je time objašnjena činjenica da Infiniti u Srbiji ne zastupa ista firma kao i Nissan.

Image

 

Izlaganje direktora Lexusa za Srbiju, Bobana Radoičića, je dalo jasan znak da Lexus ne beleži zadovoljavajuće rezultate na našem tržištu, pa tako ostaje da vidimo kako će se Infiniti pokazati na domaćem tržištu, koje je tradicionalno okrenuto ka nemačkim proizvođačima premium vozila.

{youtube}XgaIG3Tf04A?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

Od prošle godine Infiniti je počeo sa ugradnjom dizel pogonskih agregata (Renault 3,0 litarski V6 dCi) u svoja vozila što Infiniti počinje da čini dosta popularnijim kod evropske publike naviknute na snažne dizel pogonske agregate u premium vozilima. O ovim modelima smo detaljno izvestili još sa prošlogodišnjeg Salona automobila u Ženevi. Pored toga, Infiniti je predstavio svoje viđenje premium vozila iz kompakt segmenta – Etrhereu. Ne treba zaboraviti i saradnju sa kompanijom Red Bull, čije bolida sada zvanično i pokeću Infiniti agregati.

Image

 

Grand Motors je najavio da će već od maja meseca u neposrednoj blizini Grand Motors salona biti izgrađen i Infiniti prodajni centar u skladu sa svim standardnima koje Infiniti propisuje za svoje zastupnike.

Image

 

Za prvo upoznavanje s potencijalnim kupcima, Infiniti je izložio deo bogate ponude – četiri modela za koje se procenjuje da će biti najtraženiji na srpskom tržištu: to su Infiniti FX30d S Premium (maloprodajna cena u Srbiji sa PDV-om 69.900 evra u dinarskoj protivvrednosti; za FX familiju početna cena 59.900 evra), Infiniti EX30d GT Premium (maloprodajna cena 57.900 evra, početna za ovu familiju 46.900 evra), Infiniti M30d GT Premium (59.900 evra, početna za familiju 50.900 evra) i Infiniti G 37 GT Premium Convertible (59.900 evra, početna cena za kabrio 52.900, za G familiju – sedan varijantu, 41.900 evra).

 

Prethodni tekstBG Sajam uživo: Grand Motors predstavo novi Ford Focus
Sledeći tekstWRC: 03. Reli Portugala 2011 – izveštaj i rezultati
Večni entuzijasta.