Audi A6 plag-in hibrid

0
168

Audi je predstavio plag-in hibridni A6 55 TFSI e, koji koristi dvolitarski turbo redni benzinski motor i električni agregat koje je integrisan u menjač. Sistem proizvodi 360KS i 500Nm, a pogon je na svim točkovima.

Isti pogonski sklop nalazi se u plag-in hibridnim modelima Q5, Q7 i A7 Sportback. Plag-in hibridni A8 koristi snažniji trolitarski V6 agregat sa dva turba i ima ukupno 450KS i 700Nm.

Uprkos manjoj snazi, hibridni A6 ubrzava od 0-100km/h za 5,6 sekundi, a maksimalna brzina mu je ograničena na 250km/h. Tu je i litijum-jonska baterija od 14,1kW, koja je dovoljna za vožnju od 40km korištenjem električne energije.

Audijev sistem omogućava vozaču da bira između više režima rada pogonskog sklopa. Pored čistog električnog moda, tu je i opcija zadržavanja određenog punjenja baterije u režimu Battery Hold. Standardni režim je Hybrid, kada se koriste oba motora, koji sarađuje sa navigacijom radi smanjenja potrošnje goriva.

Plag-in hibridni A6 dolazi sa S Line paketom za karoseriju, detaljima crne boje, felnama od 19 inča, crvenim kočinim čeljustima, Matrix LED prednjm svetlima, sportskim sedištima i digitalnom instrument tablom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here