Tokio: Subaru Levorg

0
365
NAS SPONZOR

Osveženi karavan Subaru Levorg stiže na japansko tržište krajem sledeće godine, a potom se očekuje u početak prodaje u ostatku sveta. Nova generacija imala je premijeru na Sajmu automobila u Tokiju.

Automobil je prikazan u formi prototipa, ali je suštinski već završen. Ima agresivniji izgled u poređenju sa aktuelnim modelima ove marke – Impreze i XV. Za sada nisu objavljene informaicje o dimenzijama Levorga, ali je poznato da on koristi istu platformu kao pomenuti modeli.

Automobil je dobio novi pogon, pa umesto dvolitarskog rednog agregata sada koristi novi 1,8 litarski Boxer motor. Tačne specifikacije novog agregata nisu potvrđene, ali Subaru navodi da je ostvaren napredak u pogledu efikasnije potrošnje goriva.

Ostaje da se vidi da li to znači primenu nove tehnologije sagorevanja po ugledu na Mazdino paljenje kontrolisanom kompresijom iz aktuelne Mazde 3.

Novi Levorg dobio je mnogo nove bezbednosne opreme i tehnologije koja pomaže vozaču. Opremljen je najnovijm verzijom Subaruovog Eyesight sistema, sa novom širokougaonom kamerom i četiri radara koji nadgledaju put ispred vozila. To omogućava režim poluautonomne vožnje i automatsko kočenje u vanrednim situacijama.

Prethodni tekstPSA najavljuje električne kombije
Sledeći tekstAudi A6 plag-in hibrid

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here