PSA najavljuje električne kombije

0
247
NAS SPONZOR

PSA grupa saopštila je da će sledeće godine predstaviti baterijske električne verzije malih komercijalnih kombija, a u ponudi će biti zadržane i verzije sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Električni kombiji – Peugeot Expert, Opel Vivaro i Citroen Jumpy – sklapaće se u PSA fabrici u Ordenu, ne severu Francuske, a pogonski sklopovi proizvodiće se u fabrici Tremeri na severu Francuske.

Verzije sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem sklapaće se u Ordenu i Lutonu u Engleskoj. Fabrika u Francuksoj baviće se i sklapanjem Toyotinog kombija Proace. Toyota je ranije saopštila da će elekitrčna verzija ovog kombija stići na tržište sledeće gdoine.

Tržište električnih kombija i dalje nije veliko u Evropi, a u ovim komercijalnim vozilima dominira dizelski pogon. Analitičari rpedviđaju značajan zaokret sredinom sledeće decenije usled daljeg pooštravanja regulativa o emisijama i uvođenja restrikcija za vozila koja troše dizel.

U Peugeotu kažu da će električni kombiji PSA grupe biti ponuđeni kupcima do 2021. godine. Električna konverzija najvećih modela ovog segmenta – Peugeot Boxera i Citroen Jumpera – odvija se u saradnji sa partnerom iz Turske. Kombiji za manje isporuke iz Peugeota, Citroena i Opela dobiće električne pogone 2021. godine.

Ovi kombiji koriste EMP2 platformu, koja može da primi električni ili tradicionalni motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Vozila će biti dostupna u dve specifikacije – sa autonomijom od 200km i baterijom od 50 kW i 300km sa baterijom od 75 kW.

Prethodni tekstAston Matrin DBX – tehnički detalji
Sledeći tekstTokio: Subaru Levorg

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here