2019 Subaru STI S209

0
512
NAS SPONZOR

Subaru je objavio da će žestoki STI S209 koštati 64.880 dolara, što znači da će ovaj model biti najsnažniji i najskuplji STI ikada ponuđen na američkom tržištu. Oznaka S209 podrazumeva da se lestvica podiže još više u odnosu na standardni STI zahvaljujući radu inženjera iz Subaru Technica International odeljenja, po kojem je model STI dobio ime.

Motor je snažniji za 31KS i 55Nm obrtnog momenta zahvaljujući pojačanju pritiska na 18,9 psi sa 16,2 psi, što je postignuto ugradnjom kovanih klipova i klipnjača, usisnog sistema visokog protoka, unapređene pumpe za gorivo, većih brizgaljki, reprogramirane ECU jedinice i izduvnog sistema visokog protoka.

S209 je dobio šire blatobrane sa otvorima za hlađenje napred i aerodinamičkim zavesama nazad. Prednje i zadnje ogibljenje je kruće, a dodati su i specijalni Bilstein amortizeri, kruće opruge, veća zadnja stabilizaciona šipka, Brembo kočnice i nove kočione pločice. BBS felne su prečnika 19 inča, a pneumatici su Dunlop SP Sport Maxx GT 600A.

Automobil je dobio aerodinamičke izmene na prednjem braniku, prednjim i zadnjim spojlerima, kao i veliko zadnje fiksirano krilo, što zajedno doprinosi boljoj stabilnosti. Radi smanjenja težine, S209 ima karbonski krov.

Kabina je obogaćena upravljačem sa ravnim donjim delom i novim sportskim sedištima. Tu je i pločica sa serijskim brojem. Model će se prodavati samo u specijalnoj plavoj i kristalnoj beloj boji. Automobili iz serije S209 imaju identičnu opremu, a razlikuju se samo po boji karoserije.

Prethodni tekstToyota RAV4 plag-in hibrid
Sledeći tekstToyota LQ koncept