Toyota predstavila novu platformu – GA-B

0
163

Nova, modularna, platforma pod nazivom GA-B je predstavljena kao još jedno rešenje u okviru nove globalne arhitekture kompanije Toyota (TNGA). Platforma je namenjena vozilima u subkompakt klasi.

Zajedno s platformama GA-C i GA-K, nova GA-B platforma dizajnirana je za pružanje sigurnog i prirodnog pogona. Platformu odlikuju napredne tehnologije spajanja koje doprinose visokim nivoima čvrstoće šasije, istovremeno održavajući fokus na težini i troškovima.

Drugo, MacPherson prednje oslanjanje odlikuje se prigušivačima s niskim trenjem i raznim vrstama opruga. Zadnji sistem oslanjanja, u zavisnosti od karaktera i tipa vozila, može da se kreira kao torziona osovina ili multi-link. Poslednje, ali ne najmanje bitno, platforma GA-B takođe postavlja sedište vozača nisko i nazad prema sredini automobila, što doprinosi smanjenju centra gravitacije vozila. Ovo takođe doprinosi aktivnom položaju vozača, uz upravljač koji se pod optimalnim uglom može postaviti blizu vozača.

Nova GA-B platforma takođe je dizajnirana kako bi maksimizovala unutrašnji prostor svojim pristupom pametnom pakovanju pružajući prostran i udoban enterijer. TNGA filozofija pozicionira nevidljive komponente kako bi pojednostavila dizajn vozila u ključnim područjima. Kao rezultat toga, dizajneri vozila moći će da svakom novom GA-B modelu daju vizuelno prepoznatljiv i individualan izgled, niskog položaja i privlačnih proporcija.

Osim toga, gornje tačke karoserije i vozačev bok postavljeni su nisko kako bi dizajneri dobili dodatnu slobodu u stvaranju vozila male visine i širokog položaja.  Ovakvoj vizuelnoj privlačnosti pomaže pozicioniranje točkova u uglovima platforme, s vrlo kratkim pregibom. Kombinacija dugog međuosovinskog rastojanja i pametan pristup pakovanju osigurava da unutrašnji prostor nije ugrožen uprkos mogućim kompaktnim spoljnim dimenzijama. 

Nova GA-B platforma nudi veliku modularnost, s raznim dužinama međuosovinskog rastojanja, visinama vozila i širinama gaza, što dizajnerima i inženjerima omogućava stvaranje atraktivnih vozila različitih veličina i vrsta karoserije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here