Opel ima novi mali auto

0
1393
12vauxhall_mini_0.jpg

Zaposleni u kompaniji Vauxhall očekuju novu bebu. Engleski proizvođač je otkrio detalje o svom uzbudljivom superminiju i objavio šture fotografije kako novajlija može da izgleda.

Generalni direktor kompanije Duncan Aldred je potvrdio da će automobil, koji je manji od modela Opel Corsa, biti "zabavan i moderan", dizajniran da bude konkurent modelima Fiat 500, Citroen DS3 i Mini. Model se interno zove Junior i biće zasnovan na skraćenoj platformi Corse. Ilustracija prikazuje kako bi ovaj model mogao izgledati. Na mnogo načina, to je manja verzija upečatljivog modela Astra GTC. Na prednjem delu karakteristična je maska iz dva dela sa rešetkom, uzana LED prednja svetla, a kontrastni krov i dodaci u obliku mača na krilima daju sportski izgled.

12vauxhall_mini_1.jpg

Unutar kabine kvalitet je presudio, tako da očekujemo da vidimo moderan dizajn i upotrebu skupocenih materijala. Ponuda motora će se sastojati od niza jedinica sledeće generacije razvijenih od strane matične kompanije General Motors. Među njima će biti izuzetno efikasni 1.0 L dizelaš sa direktnim ubrizgavanjem, obećavajućom emisijom CO2 od 100g/km i potrošnjom goriva u kombinovanoj vožnji od 3,5 L/100 km. Proizvodnja će početi sledeće godine, a cene počinju od 12.500 evra za osnovni model.

12vauxhall_mini_2.jpg

Vauxhall je istakao da model Junior neće biti zamena za model Agila, jer će taj auto biti naslednik jeftinih modela čije je prezentacija za 2014 godinu. Ovaj novajlija će deliti delove sa budućim Chevrolet modelima. Neće biti nastavka zajedničkog ulaganja engleske kompanije sa Suzuki-jem na proizvodnji modela Agila, nakon što je VW kupio 20 % udela u japanskom proizvođaču automobila.


OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here