2020 Fiat 500X Sport

0
127

Fiat je ponudio novu varijantu modela 500X sa oznakom Sport, sa novim stilskim detaljima na eksterijeru, revidiranim ogibljenjem o osveženim enterijerom.

Fiat 500X Sport biće ponuđen sa dva benzinska motora. Početni je jednolitarski trocilindrični turbo agregat od 120KS, a drugi je 1,3 litarska turbo jedinica sa četiri cilindra i 150KS.

U oba slučaja snaga se šalje na prednje točkove. Slabiji motor dolazi standardno sa šestosteoenim manuelnim menjačem, a jači sa šestobrzinskom transmisijom i dvostrukim kvačilom. Adaptivni amortizeri ugrađeni su jaču varijantu, čime je poboljšana udobnost bez kompromitovanja upravljanja, saopštio je Fiat.

Sport se u odnosu na standardni 500X razlikuje spolja po novom setu felni od 18 inča, agresivnijem prednjem braniku, pragovima u boji karoserije, prepoblikovanim zadnjim difuzorom, dvostrukim hromiranim cevima izduvnog sistema i kompletnim LED svetlima. Automobil je niži za 13mm od standardnog modela zbog drugačije podešenog ogibljenja.

U kabini, kupci dobijaju sportski upravljač presvučen alkantarom, aluminijumske papučice, aluminijumski vrh ručice menjača, ambijentalno osvetljenje i restilizovanu centralnu konzolu u titanijumskoj sivoj boji. Sedišta su presvučena kombinacijom crne tkanine i lažne kože i imaju ugraviran logo 500.

500X Sport je standarno opremljen sedmoinčnim ekranom multimedijskog sistema, automatskim klima uređajem, zadnjim parking senzorima, tempomatom i asistencijom za vožnju unutar saobraćajne trake. Na listi dodatne opreme su veće felne od 19 inča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here