Frankfurt: Audi AI:TRAIL koncept

0
246
NAS SPONZOR

Jedan od konceptualnih automobila koji je svojim izgledom privukao najviše pažnje na Sajmu automobila u Frankfurtu je električni Audi AI:TRAIL quattro, koji nagoveštava budućnost SUV modela ove marke za vožnju van puteva.

Koncept je dugačak 4015mm, što znači da je nešto kraći Q2, ali je širi i viši od tog kompaktnog krosovera. U kabini ima daleko više prostora zahvaljujući primeni potpuno električnog pogona. Napravljen je kombinovanjem Volkswagenovih MEB i PPE platformi, a po jedan električni motor pokreće svaki točak. Baterija je smeštena u pod.

Deklarisana snaga je 435KS i 1000Nm. Maksimalna autonomija je 500km na putu, odnosno 250km po težim terenima, a najveća brzina je elektronski ograničena na 130km/h.

AI:TRAIL je konstruisan od kombinacije ojačanog čelika, aluminijuma i karbonskih vlakana, a težina mu je 1.750kg. U Audiju kažu da su razmišljali o budućnosti i zaključili da će neki ljudi i tada želeti da poseduju automobile, dok će biti i onih koji će samo želeti da im imaju pristup kada su im potrebni. U nemačkoj kompaniji smatraju da ovaj koncept savršeno ispunjava obe potrebe.

Felne su prečnika 22 inča, a pneumatici imaju varijabilnu senzorsku regulaciju pritiska, koja automatski podešava količinu vazduha u njima u skladu sa zahtevima vožnje, odnosno uslovima na putu. Automobil nema prednje i zadnje prepuste, a kabina je jedan kompaktni zastakljeni prostor bez tradicionalnih prozora.

Kabina nije preopterećena digitalnim elementima. Tu je par ekrana koji prikazuju informacije ispred vozača pored upravljača, a iznad je držač za pametne telefone. Kabina sadrži prenosive lampe, dvoglede i komplete za prvu pomoć. Dva zadnja sedišta mogu da se uklone.

Napred i nazad ima mnogo prostora za odlaganje predmeta, a postoji i odvojeni prostor u zadnjem prtljažniku za blatnjave čizme i opremu. Koncept nema konvencionalna svetla, nego LED matriks elemente na krovu. Na zadnjem kraju vozila pojavljuje se novi Audijev logo, dok su tradicionalni prstenovi postavljeni na nos i felne.

Prethodni tekstFrankfurt: Cupra predstavila koncept Tavascan
Sledeći tekstF1: Leklerk prvi na startu u Singapuru

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here