2019 Audi RS 6 Avant

0
146

Novi Audi RS 6 Avant prikazan je uoči svetske premijere na Sajmu automobila u Frankfurtu. Novi superkaravan stiže na tržište sa V8 motorom zapremine četiri litra i 600KS.

Tokom prethodnih godina, S6 i RS 6 Avant su delili motore, ali nova generacija prekida tu tradiciju. S6 sada koristi trolitarski dizelski motor sa lakim hibridnim sistemom ukupne snage 345KS, a RS 6 jedan od Audijevih V8 benzinskih motora sa dva turba.

Agregat je povezan sa osmostepenim Tiptronic menjačem i Audijevim quattro pogonom na svim točkovima. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 3,6 sekundi. maksimalni obrtni momenat od 800Nm dostupan je između 2100 i 4500 obrtaja, a maksimalna brzina ograničena je na 250km/h. Audi je ponudio Dynamic paket koji podiže maksimalnu brzinu na 280km/h i Dynamic Plus sa maksimalnom brzinom od 305km/h.

RS 6 takođe koristi laki hibridni setap, pa benzinskom motoru pomaže električni sistem na 48V sa alternatorom starterom i malom litijum-jonskom baterijom. Audi je saopštio da do 12kW energije može da se sačuva tokom lagane vožnje pri brzini od 55km/h do 160km/h. RS 6 raspolaže i sistemom deaktiviranja nepotrebnih cilindara.

Više režima vožnje može da se bira preko Audi Drive Select sistema, koji menjaju parametre poput odziva na gas i rad motora. Novi modovi su RS1, kojim se podešavaju upravljanje, motor, ogibljenje i diferencijal za još oštriju vožnju, sa drugačijim grafikama za virtuelni kokpit i opcioni head-up prikaz podataka. Režim RS2 isključuje kontrolu stabilnosti. Uz sportski izduvni sistem može da se reguliše zvuk novog RS 6.

Vazdušno ogibljenje je standardno na svim novim varijantama RS 6. Pri brzini od preko 120km/h, automobil se spušta za 10mm, a pri nižim se podiže za 20mm. Ogibljenje se takođe može unaprediti paketom RS Sport Plus. Progresivni servo je deo standardnog paketa, a upravlja se sa sva četiri točka.

Standardne felne su prečnika 21 inč, a drugačiji je i dizajn svetala u odnosu na standardni A6 Avant. Na listi dodatne opreme su RS matrix LED laserska svetla. Nova prednja maska je redizajnirana, a prednji branik je dobio velike usisnike vazduha, a nov je i poklopac motora. Sa standardnog A6 preneseni su samo krov, prednja vrata i vrata prtljažnika.

Par sportskih sedišta presvučenih napa kožom i alkantarom dominira kabinom, a upravljač ima aluminijumske poluge za menjanje brzina. Multimedijalni sistem sadrži i  tehnologoju RS Monitor, koja prikazuje temperature mehaničkih komponenti i G silu. RS 6 u kabini ima isto prostora kao standardni A6 Avant. U ponudi je 13 boja karoserije, sa dve mat opcije, kao i crni trim za spoljne elemente.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here