Mercedes prikazao električni EQV

0
138

Mercedes je perdstavio električni putnički kombi EQV sa autonomijom od 400km i specifičnim stilskim karakteristikama uoči zvanične premijere na Sajmu automobila u Frankfurtu sledećeg meseca. Prodaja kreće početkom sledeće godine.

Ovaj električni MPV ima bateriju od 100kWh i raspolaže sa 201KS i 362Nm. EQV ima pomenutu autonomiju od 400km, a Mercedes je saopštio da baterija može da se napuni od 10% do 80% za manje od sat vremena kada se koristi brzi punjač.

Kombi koristi postojeću Mercedesovu platformu modela V klase i Vita, a proizvodi se sa njima u fabrici u Vitoriji, na severu Španije. Baterije su smeštene ispod poda, što se nije odrazilo na ponudu prostora u kabini. Kupci će moći da biraju između više opcija za međuosovinski razmak i konfiguraciju sedišta. Model sa produženim razmakom između osovina ima osam sedišta.

Sve verzije koriste Mercedesov najnoviji MBUX multimedijalni sistem koji je dorađen za EQV. Ekran ima dijagonalu od 10 inča, a prikaz informacija je podesiv na više načina, uključujući podatke o napunjenosti baterije i potrošnji energije. Sistem prima i glasovne komande.

Postoji više režima vožnje, kako bi se najbolje iskoristila raspoloživa energija. E+ režim koristi navigacioni sistem i programiranu rutu za optimizaciju parametara vozila i postizanje maksimalnog dometa. Ovo obuhvata i rekuperaciju energije koja bi inače bila izgubljena. Na najjačem podešavanju ove opcije, prema tvrdnji Mercedesa, EQV može da se vozi bez korištenja papučice kočnice.

Precizne specifikacije biće objavljene naknadno, ali se za sada zna da će sve verzije imati vazdušno ogibljenje i felne od 18 inča, kao i pomenuti MBUX multimedijalni sistem. Vozila će imati zatamnjenu prednju masku, a u kabini detalje u boji zlata i plave boje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here