Ženeva: Toyota FT86 II koncept

0
1647
Image
NAS SPONZOR

 

Prošle godine smo imali priliku da vidimo FT86, a ove godine u Ženevi je predstavljena druga verzija novog Toyota kupe modela koji je ova kompanija konstruisala u bliskoj saradnji sa Subaruom.


Evropski Toyota dizajn studio -ED2 je naporno radio na unapređenju FT86 koncepta. FT86 je niski, aerodinamični kupe sa dugačkim prednjim delom gde je smešten motor i pogonom na zadnjoj osovini – provereni recept za pristupačna sportska kola.

Image

 

FT86 II je 4235mm dugačak, 1795mm širok, 1270mm visok (ili nizak?) sa međuosovinskim rastojanjem od 2570mm. Toyota je odlučila da za pogon svog sportskog koncepta ne koristi motor velike zapremine već da iskoristi Subaru četvorocilindrični bokser koji je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Image

Image

 

Toyota je iskoristila Subaru bokser agregat koji je lagan i ima nisko težište a u kombinaciji sa niskom karoserijom i motorom pomerenim što je moguće više ka sredini vozila FT86 će se sigurno dičiti vrlo dobrim balansom, koji bi trebalo da od ovog automobila napravi dostojnog naslednika modela AE86, ali i Honde S2000 koja nema pravog naslednika u najavi.

Image

 

FT86 se u prodaji očekuje tokom naredne, 2012, godine.

Prethodni tekstŽeneva: Toyota Prius+
Sledeći tekstŽeneva: Alfa Romeo 4C koncept
Večni entuzijasta.