Ženeva: Toyota Prius+

0
1428
Image
NAS SPONZOR

Novi član Prius porodice je predstavljen u Ženevi. Novitet zapravo i nije posebno iznenađenje zato što je Toyota već predstavila Prius v model u Detroitu, tako da je MPV verzija samo promenila naziv kada je u pitanju evropsko tržište.

Širenje Prius game je nešto što smo očekivali imajući u vidu odlične prodajne rezultate ovog modela na svim tržišima i praktično kultni status kod svih onih kojima je ekologija bitna ili bar žele da drugi misle da im je to bitno.

Image

 

Kao što samo ime kaže, Prius+ će ponuditi značajno više prostora – kako prtljažnog, a tako i putničkog u onosu na i onako poprilično prostrani "klasični" Prius. Novi model će se naći u prodaji tokom prve polovine 2012. godine.

{youtube}8YPZec1Na-s?qv=hd720|640|360{/youtube}

Prius+ je potpuno novo vozilo, dizajnirano "od nule", tako da ovo nije samo izdužena Prius kategorija kao što bi se možda moglo pomisliti gledajući u fotografije novog modela. Produženi krov sa staklenim panorama krovom je verovatno najupadljiviji deo novog vozila i ono što ga ističe u odnosu na klasični Prius. Aerodinamika je identična, tako da je koeficijent ostao 0,29 što znači da HSD pogon neće imati olakšan posao ni po tom pitanju.

Image

Image

 

Prius+ je prvi Toyota hibrid bez "plug in" mogućnosti, a koji koristi litijum-jonske baterij. Kompaktne dimenzije novih baterija omogućuju da se kompletan baterijski paket (predstavljen u Prius Plug in modelu) nalazi iza drugog reda seditša i da ne narušava putnički ili prtljažni prostor.

Prethodni tekstŽeneva: Renault noviteti
Sledeći tekstŽeneva: Toyota FT86 II koncept
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here