Audi predstavio Q3 Sportback

0
181

Audi Q3 Sportback je novi član SUV porodice ove marke, a zamišljen je kao rival modelima BMW X2 i Mercedes GLA. Na tržište stiže sa benzinskim, dizelskim i hibridnim pogonom.

Prodaja ovog SUV-a u stilu kupea počinje sledećeg meseca. Audi očekuje da će ova verzija ponoviti uspeh standardnog Q3, koji je prošle godine pordat u skoro 170.000 primeraka.

Zanimljivo je da je zapremina prtljažnika novog modela 530 litara, potpuno isto kao kod standardnog Q3 uprkos oštrijoj liniji krova. Na zadnjim sedištima ima mesta za tri putnika i pomeraju se napred, a mogu i da se potpuno obore, čime se otvara tovarni prostor zapremine 1400 litara.

Svaki Q3 Sportback dobija eksterijer visokog sjaja i aluminijumske felne prečnika 17 inča kao osnovnu opremu. Kontrastne boje karoserije takođe se dobijaju standardno, a kupci mogu da odaberu i jednobojni Q3 bez dodatnog plaćanja u S line specifikaciji.

Automobil će biti ponuđen sa sportskim ogibljenjem, a bez doplate može da se dobije mekša varijanta. Audi Drive Select sistem je takođe deo osnovnog paketa, sa režimima vožnje Comfort, Dynamic, Efficiency i Off-Road za kontrolu rada pogona, menjača, trakcije, upravljanja i ogibljenja. Adaptivni amortizeri su na listi opcija.

U ponudi će biti jedan benzinski i dva dizelska motora, a kasnije će kupci moći da odaberu i novi 1,5 litarski benzinski motor koji je deo lakog hibridnog pogona. Dvolitarski turbo benzinski agregat ima oznaku 45 TFSI i proizvodi 230KS, a snaga se šalje na sve točkove preko sedmostepenog automatskog menjača.

Njega prate dvolitarski turbo dizelaš 35 TDI od 150KS i 40 TDI od 190KS. Snažniji model ima quattro pogon i automatski menjač kao standardni paket, a to će biti opcija za 35 TDI, koji ima pogon na prednjim točkovima i šestostepeni manuelni menjač.

Početni benzinski 1,5 litarski turbo benzinac proizvodi 150KS i ima laku hibridnu asistenciju koja radi na 48V. Ovaj model ima oznaku 35 TFSI i povezan je sa starterom-generatorom. Pri manjem opterećenju, automobil koristi samo dva cilindra. I ova verzija ima prednji pogon i šestostepni manuelni menjač standarno ili S tronic sedmostepenu transmisiju i quattro pogon opciono.

Centralna konzola i izgled enterijera preuzeti su iz standardnog Q3, sa 10,25 inčnom digitalnom instrument tablom i 10,1 inčnim centralnim ekranom. Na listi dodatne opreme je maksimalni 12,3 inčni podesivi digitalni kokpit.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here