2020 Audi SQ7 TDI

0
107

Audi je predstavio osveženu verziju modela SQ7 TDI, koja sada ima na raspolaganju 430KS iz V8 turbo dizelskog motora. Automobil stiže na tržište na jesen sa lakim hibridnim dizelskim pogonom, poboljšanjima šasije i serijom stilskih i tehnoloških unapređenja.

Motor je isti kao u modelu Audi SQ8 i proizvodi 430KS i 900Nm maksimalnog obrtnog momenta. Pogon je pojačan električnim kompersorom koji radi na naponu od 48V, a tu je i asistencija u vidu dva turba.

Kompersor se napaja iz litijum-jonske baterije. Ovaj sistem obuhvata i alternator sa kaišem i tehnologiju rekuperacije energije i može samostalno da pokreće ovaj SUV do brzine od 22km/h, a pri usporavanju može da sakupi do 8kW energije.

Audi je saopštio da novi SQ7 TDI može da ubrza od 0-100km/h za 4,8 sekundi i da dostigne elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250km/h. Model je relativno efikasan sa potrošnjom od 7,6l/100km i emisijom od 200g/km CO2.

Snaga se prenosi iz motora na sve točkove preko osmostepenog automatskog menjača i sportskog diferencijala. Tokom prolaska kroz brze krivine, diferencijal aktivno vrši distribuciju snage između zadnjih točkova, a Audi tvrdi da to doprinosi smanjenju podupravljanja.

U odnosu na standardni Q7, unapređeni su kočioni diskovi, povećane su čeljusti i sportsko vazdušno ogibljenje. Na listi dodatne opreme su karbon-keramički kočioni diskovi većeg prečnika, kao i Audijev elektromehanički stabilizicioni sistem i upravljanja svim točkovima (do pet stepeni pri nižim brzinama u suprotnom smeru od prednjih, pri većim brzinama svi točkovi prate isti smer).

Novi SQ7 spolja je dobio Audijev uobičajeni S-line tretman sa felnama od 20 inča, agresivnijim prednjim i zadnjim branicima, većim pragovima, kućištima retrovizora koja izgledaju kao da su od aluminijuma i hromirani izduvni sistem sa četiri cevi.

Kabina do dobila par sportskih sedišta presvučenih alkantarom, papučice od neršđajućeg čelika, aluminijumski trim, digitalnu instrument tablu od 12,3 inča i multimedijalni sistem sa ekranom od 8,3 inča sa podrškom za Amazon Alexu, Android Auto i Apple CarPlay.

Na listi opcione opreme je karbonski trim enterijera, kao i premijum audio uređaj marke Bang & Olufsen, četvorozonski automatski klima uređaj i tehnologija podešavanja unutrašnjeg osvetljenja. SQ7 se može dobiti i sa Matrix LED svetlima i asistencijom za meko zatvaranje vrata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here