Početna Vesti Opšte Vesti Najbolji automobilski dizajn za 2019: Alfa Romeo Tonale koncept

Najbolji automobilski dizajn za 2019: Alfa Romeo Tonale koncept

0
262

Ceremonija dodele nagrada za najbolji automobilski dizajn u organizaciji magazina Auto&Design održana je na dan otvaranja izložbe automobila Parco Valentino 2019. godine.

Ovo prestižno međunarodno takmičenje je pokrenuto 1984. godine i podeljeno je u tri kategorije – „Serijski automobili“, „koncept automobili“ i „dizajnerski potpis brenda“ – a primamljivi Alfa Romeo Tonale je ove godine odneo pobedu u kategoriji „koncept automobil“.

Klaus Buse (Klaus Busse), šef dizajnerskog odeljenja FCA grupe za EMEA regiju je rekao: „Počastvovani smo što smo dobili ovu prestižnu nagradu za dizajn koncepta Tonale koji je, kao i svaki Alfa Romeo model, inspirisan savršenom kombinacijom nasleđa, brzine i lepote. Štaviše, on spaja sve prepoznatljive karakteristike suštinskog italijanskog stila, kao i jedinstvene Alfa Romeo elemente: besprekoran osećaj za proporcije, jednostavnost i superiorna završna obrada, za inovativan dizajn koji je veran tradiciji koja je cenjena u celom svetu.“

Konkretno, ovaj koncept automobil otelotvoruje prepoznatljivi dizajnerski jezik lepote brenda Alfa Romeo: to je kompaktni terenac za gradsku upotrebu, sa sportskim karakterom. Tonale predstavlja viziju elektrifikacije onako kako je vidi Alfa Romeo. Vrhunska tehnologija i poslovično dobra dinamika vožnje spajaju se i hvataju nove prilike i pružaju opipljive odgovore na nove izazove.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here