Alpina predstavila pojačani A110S

0
109

Javnosti je predstavljena nestrpljivo očekivana Alpina A110S, koja je dobila više snage i specifično podešavanje ogibljenja u odnosu na standardni model. Automobil ubrzava od 0-100km/h za desetinku brže od standardnog – za 4,4 sekunde.

Snaga 1,8 litarskog motora pojačana je za 40KS i sada je 290KS, a maksimalni obrtni momenat je istih 320NM, ali je on sada dostupan u rasponu od 2000 do 6400 obrtaja, što je za 400 obrtaja više nego do sada. Maksimalna brzina povećana je za 10km/h i sada je 260km/h.

Kao i kod varijanti A110 Pure i A110 Legende, snaga se šalje na zadnje točkove preko sedmostepenog automatskog menjača.

Izvršeno je i podešavanje ogibljenja i kontrole stabilnosti, kao i geometrije točkova radi postizanja boljeg osećaja u vožnji. A110S ima opruge 4mm niže i 50% kruće, a posebno su podešeni i amortizeri. Šipke protiv uvijanja karoserije su kruće, a tu je i novi set Michelin Pilot Sport 4 pneumatika. Na listi dodatne opreme su snažnije Brembo kočnice.

U pogledu stila, A110S je poseban po detaljima od karbona i narandžaste boje na C stubu, potom narandžastim kočionim čeljustima i unikatnim GT Race aluminijumskim felnama. Automobil se može dobiti i sa novom Gris Tonnerre mat sivom bojom karoserije.

Tema se nastavlja u kabini narandžastim šavovima na sedištima. Tu je i specijalna postava za krov, štitinike od sunca i panele na vratima. Slično je obrađen i upravljač sa oznakom na položaju 12 časova. Standardna oprema obuhvata audio uređaj marke Focal i parking senzore, kao i Alpine telemetrijski sistem.

Opciona oprema obuhvata karbonski krov, Fuchs aluminiijumske felne i specijalne pojaseve sa elementima od karbona. Cena ovog automobila u Evropi je 66.500 EUR.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here