Euro NCAP: Najbolje ocene za Renault Clio, Mazdu 3 i Audi e-tro

0
218

Novi Renault Clio, Mazda 3 i električni Audi e-tron su među sedam automobila koji su dobili maksimalnih pet zvezdica u novoj rundi Euro NCAP testova.

Mazda 3 je tek četvrti automobil ikada testiran koji je dobio ocenu od 98% za zaštitu odraslih putnika, posle Volva V40, Volva XC60 i Alfa Romeo Giulije.

Novi Clio ostvario je učinak od 96% u ovom segmentu, kao i 89% zaštite za decu u slučaju sudara. Novi Volkswagen T-Corss ocenjen je sa 97% u segmentu bezbednosti odraslih putnika.

Ostali modeli koji su dobili ukupnu ocenu pet zvezdica su Lexus UX, Toyota Corolla i Toyota RAV4.

Britanski istraživački centar Thatcham Research, koji jedini u Britaniji obavlja testove po Euro NCAP standardu, ukazao je na visok nivo ugrađenih sistema koji pomažu vozaču već u standardnoj opremi testiranih modela.

Direktor ovog istraživačkog centra Metju Ejveri rekao je da nikada nije bilo teže osvojiti pet zvezdica i da je zadovoljan time što proizvođači i dalje uspevaju da odgovore na izazove.

“Za kupce automobila nikada nije bilo bolje vreme i od ovih vozila mogu da očekuju ništa manje od najvišeg stepena bezbednosti”, rekao je Ejveri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here