Renault predstavio EZ-Pod koncept

0
93

Renault je prikazao EZ-Pod, novi u seriji konceptualnih električih vozila iz porodice EZ. Reč je o dvosedu sa funkcijm autonomne vožnje, koji je dizjaniran za prevoz ljudi i robe na kraćim distancama.

EZ-Pod zauzima prostor od samo tri kvadratna metra, što mu olakšava kretanje uskim ulicama, izjavio je Frederik Oza, programski menadžer za robotizovana vozila u Renaultu. Koncept je predsatvljen na VivaTech izložbi u Parizu.

Ovu porodicu električnih konceptualnih vozila čine još mali kombi EZ-Flex, vozilo iz premijum segmenta EZ-Ultimo, potom veliko komercijalno vozilo za isporuke EZ-Pro i EZ-Go, autonomni robotaksi dizajniran za flotnu upotrebu.

EZ-Pod je funkcionalno testno vozilo, a zasnovano je na modelu Twizy, električnom dvosedu koji je definisan kao “kvadricikl”. Dizajniran je za upotrebu pri manjim brzinama i koristi relativno mali broj snezora, što snižava cenu. Sedišta su preuzeta iz Twizyja, a enterijer je jednostavan i napravljen od materijala velike trajnosti.

Oza je opisao ovo vozilo kao “posao na kojem se još radi”, pri čemu njegova upotreba i konfiguracije evoluiraju u skladu sa potrebama korisnika. Jedna od njegovih potencijalnih upotreba je srervis za odvoženje dece u školu ili prevoz starijih osoba kada krenu u kupovinu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here