Prikazan novi Ford Focus ST karavan

0
249

Ford je objavio prve zvanične slike nove karavanske verzije Focusa ST, čija prodaja kreće na leto. Poput hečbeka, karavan će moći da se dobije sa benzinskim ili dizelskim motorima.

Ponuđeni dizelaš je dvolitarska EcoBlue jedinica od 190KS i 400Nm, a benzinac je novi 2,3 litarski turbo motor koji isporučuje 280KS i 420Nm. Dizelska varijanta stiže sa šestostepenim manuelnim menjačem, a uz benzinac postoji i dodatni izbor sedmostepenog automatika.

Ford nije objavio podatke o performansama, ali se očekuje nešto slabije ubrzanje u poređenju sa Focusom ST u hečbek varijanti. Isto važi za potrošnju goriva, imajuči u vidu povećanje težine za oko 30kg.

Pošto karavanska ST verzija ne koristi pogon na svim točkovima, zapremina prtljažnika ostaje ista kao na slabijim modelima – 608 litara.

U pogledu dizajna, ST karavan se ne razlikuje mnogo od običnih varijanti, a izdvajaju ga veći zadnji spojler i dizajn branika. Automobil je dobio i dve velike cevi izduvnog sistema, po jedna za obe strane imitacije difuzora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here