Citroen prikazao električni koncept 19_19

0
276

Citroen je predstavio električni koncept 19_19 u okviru obeležavanja svoje stogodišnjice. Automobil je fokusiran na najavu buduće tehnologije enterijera.

Koncept je dugačak 4.655mm, a visok je približno kao model C5 Aircross. Dizajn je inspirisan letelicama, prvenstveno modelom helikoptera RE-2, koji je Citroen razvio tokom sedamdesetih, ali ga nije uveo u serijsku proizvodnju.

  

Kabina 19_19 je odvojena od točkova, čiji su Goodyear pneumatici ogromnih dimenzija 255/30 R30. Točkovi i njihovi blatobrani pomeraju se nezavisno od karoserije, a markeri iznad zadnjih točkova daju uvid u rad ogibljenja, pogotovo na težim površinama.

Vozilo koje nema standardne branika koristi par električnih motora. Vidljivi su brojni senzori koji pomažu vozaču i omogućavaju autonomnu vožnju. Citroen je saopštio da koncept “čita” uslove na putu ispred vozila.

Zadnjim krajem dominiraju LED moduli sa Citroeonovim logom. Zadnji kraj automobila sadrži konkavni ekran, što je posveta starim Citroenovim modelima Ami 6, CX i C6.

Baterija je kapaciteta 100kWh, a dva motora zajedno proizvode 450KS i 800Nm maksimalnog obrtnog momenta. Teoretska maksimalna brzina je 200km/h,a  ubrzanje od 0-100km/h traje pet sekundi. Bateriju je moguće puniti tokom vožnje na putevima koji su opremljeni odgovarajućom tehnologijom.

Kabina sadrži tri tipa sedišta, a svako putnicima nudi različito iskustvo. Vozačko je najviše fokusirano, a suvozačko je veoma luksuzno. U zadnjem delu vozila je sofa sa dva mesta sa debelo postavljenom mekom osnovom i ukrštenim kablovima koji kreiraju Citroenov logo. Ideja je da putnici tokom vožnje pomeranjem kablova mogu da dođu do stvari u prtljažniku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here