FCA za povezivanje svojih vozila izabrao Samsung i Google

0
377

Iz kompanije Fiat Chrysler Automobiles N.V. najavljeno je da će koristiti HARMAN (Samsung) i Google tehnologije kako bi stvorili novi „ekosistem“ koji će unaprediti povezani tzv.online život vlasnika FCA vozila širom sveta.

Sistem će doneti poboljšano korisničko iskustvo koje će pomagati vlasnicima tako što će primera radi predviđati potrebe za održavanjem, pronalaziti benzinske pumpe i punjače, primati obaveštenja o saobraćaju i ponude restorana, i takođe će pružati korisničku podršku na pritisak dugmeta u svakom trenutku. Softver u vozilima će se ažurirati bežičnim putem, omogućavajući vlasnicima da uživaju u pogodnostima, novim mogućnostima kao i u najnovijim softverskim aplikacijama.

Globalna platforma će pružati vlasnicima povezanost preko 4G mreže i podržavaće prelazak na 5G, imaće homologaciju za sve regione i integrisaće se sa svim pružaocima usluga širom sveta. Sistem izvan vozila takođe ima sposobnost povezivanja sa infastrukturom budućih „pametnih gradova“ kao i kućnim uređajima putem platforme Samsung SmartThings.

Unutar vozila, novi sistem će pokretati Android koji nudi nov sadržaj putem bežičnog ažuriranja, brzu interakciju i nesmetanu bežičnu integraciju sa mobilnim uređajima vlasnika. Bezbedni i pouzdani sistem će pružati korisnicima neprekidnu inovaciju i biće ažuriran kroz ugrađenu mobilnu mrežu, što otvara nove mogućnosti u inicijativama autonomne vožnje, elektrifikacije i povezanih usluga.

Ovaj povezani ekosistem će stvoriti optimalno tehničko okruženje za FCA električna vozila, sa aplikacijama kao što su upravljanje baterijom iz daljine, pametna navigacija za EV i usluge mreže (vehicle-to-grid). Takođe će podržavati portfolio FCA Usluga mobilnosti, uključujući funkcije kao što su opcija da se „plati po kilometru“, osiguranje vozila prema korišćenju, kratkoročno, srednjeročno i dugoročno iznajmljivanje vozila i rešenja za deljenje vozila „peer-to-peer“, poput U-Go sistema, koji je Leasys nedavno lansirao u Evropi.

Ključne komponente ovog sistema će početi da izlaze u fazama širom globalnih regiona tokom druge polovine 2019. godine, a sva nova FCA vozila će biti povezana do 2022. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here