Nju Jork: Kia Stinger GTS

0
259

Ograničena serija varijante Stinger GTS nedavno predstavljena u New Yorku. Svetlo narandžasta boja i delovi od ugljeničnih vlakana čine GTS drugačijim spolja, dok je sportski orijentisani D-AWD pogon potpuno novi element kada je mehanika u pitanju.

Posebna serija Stinger GTS, ograničena na samo 800 primeraka, sa novim dinamičnim pogonom na 4 točka (D-AWD) stiže na puteve i strankama će nuditi još sportskiju vožnju. Sa sportom inspirisanim stilskim elementima, koji između ostalog uključuju delove od ugljeničnih vlakana i novu atraktivnu boju za privlačenje još više pogleda, ograničena serija GTS namenjena je automobilskim entuzijastima.

2020 Stinger GTS

U vrlo kratkom periodu otkako se Stinger na tržištu afirmisao kao pravi igrač u razredu sportskih limuzina, koji zbog svojih izuzetnih performansi može posramiti nemačke konkurente. Pritom je na novo definisao marku Kia i njenu percepciju kod stranaka.

Rezultat je nova varijanta pogona na 4 točka: D-AWD sistem. U pitanju je novi AWD sistem koji poseduje mehaničku blokadu zadnjeg diferencijala kao i sportskije orijentisane režime rada (Drive Mode Select): Comfort šalje 60% snage na zadnje točkove, Sport šalje 80% dok Drift šalje svih 100% snage na zadnje točkove i ne dozvoljava automatskom menjaču da samostalno menja stepen prenosa na više.

2020 Stinger GTS

Pored ostalog, na GTS modelu je promenjen menjački odnos, revidirana kontrola proklizavanja i stabilnosti kako bi se obezbedila agresivnija vožnja.

Snaga 3,3 litarskog V6 agregata nije menjana tako da je vozačima i dalje na raspolaganju 365KS i 510Nm.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here