Hyundai osvežio hibridni i električni Ioniq

0
118

Hyundai je objavio informacije o unapređenju hibridne, plag-in hibridne i električne verzije modela Ioniq. Sve tri poboljšane varijante prodavaće se uskoro kao modeli za 2020. godinu, a električna je dobila veću autonomiju.

Baterija je povećana sa 28kWh na 38,3kWh, pa je autonomija porasla na više od 240km sa 200km. Pojačana je snaga motora koja se prenosi na prednje točkove na 135KS sa 120KS.

Još jedna promena je ugradnja punjača od 7,2kW umesto dosadašnje jedinice od 6,6kW, što bi trebalo da ubrza punjenje baterije. Pogon hibridne i plag-in hibridne verzije nije menjan, pa obe i dalje koriste redni 1,6 litarski benzinski motor u kombinaciji sa električnim agregatom koji je intergisan sa šestostepenim menjačem sa dva kvačila.

Ukupna snaga ovog sistema je 140KS, a plag-in hibridni Ioniq može da pređe 45km korištenjem struje iz baterije kapaciteta 8,9kWh.

Revidiran je i dizajn modela iz 2016. godine novim detaljima na prednoj masci i felnama.

Kabina je zadržala elegantan izgled bez opterećenja tasterima i prekidačima, a dizajneri su dodali više opcija za boje. Dostupan je i ekran za multimedijalne sadržaje dijagonale 10,25 inča. Povećane su opcije za povezivanje eksternih uređaja.

Lista sistema koji pomažu vozaču obuhvata upozorenje na čeoni sudar sa detekcijom pešaka i bicilklista, praćenje saobraćajne trake, asistenciju za duga svetla i adaptivni tempomat koji samostalno održava bezbednu udaljenost od vozila ispred i, u slučaju potrebe, može samostalno da zaustavi vozilo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here