BMW najavio premijeru Serije 8 Gran Coupe

0
111

BMW je saopštio da će ovog leta uslediti premijera modela Serije 8 Gran Coupe i tim povodom objavio prvu zvaničnu sliku koja najavljuje novi model.

Automobil že biti predstavljen tokom specijalne konferencije BMW grupacije u Minhenu od 25. do 27. juna, na kojoj će biti reči o modelima nove generacije ove marke. Gran Coupe će se pridružiti standardnom kupeu i kabrioletu, kao niv član porodice 8.

Očekuje se da će ova varijanta biti veoma popularna, a u planu je i verzija M8. Ranije smo imali priliku da vidimo snimke kamufliranog automobila tokom zimskih testova, a vozilo je snimljeno u za vreme testiranja na stazi Nirburgring.

Gran Coupe će biti najskuplji član porodice 8 i ujedno najveći model ove serije. Međuosovinski razmak i karoserija su upadljivo produženi u poređenju sa kupeom i kabrioletom, što je omogućilo ugradnju zadnjih vrata i većih točkova. Dodatni prostor će se odraziti na komfor putnika, naročito onih na zadnjim sedištima.

Uprava BMW-a već je potvrdila da će Gran Coupe preuzeti motore ostalih modela Serije 8. To znači da će u ponudi biti 840d i 850i. Dizelska verzija biće jeftinija i koristiće trolitarski šestocilindrični motor od 325KS, a za sada najjači benzinac koristiće 4,4 litarski V8 agregat od 540KS. Oba će imati osmostepeni automatski menjač i pogon na svim točkovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here