Tesla modeli X i S sa poboljšanom autonomijom

0
140

Tesla Model S i Model X dobili su unapređenja koja su rezultovala povećanjem autonomije, saopštila je američka kompanija.

Izvršena je optimizacija motora, elektronike, poboljšano je podmazivanje, hlađenje, prerađeni su nosači agregata i ugrađen novi prenosni mehanizam, a sve zajedno donelo je povećanje autonomije za 10% korištenjem iste baterije. Poboljšanja su obuhvatila snagu i obrtni momenat, samim tim i ubrzanje od 0-100km/h, ali podaci za sada nisu objavljeni.

Prema američkom EPA testu, modeli S i X sa produženom autonomijom sada sa jednim punjenjem baterije mogu da pređu 592km, odnosno 520km. Još nisu obavljeni testovi prema evropskom WLTP standardu. Radi poređenja, Jaguar I-Pace sa punom baterijom prelazi 476km, Audi e-Tron 396km prema evropskom testu.

Ostale izmene obuhvataju brže punjenje, pa modeli S i X sada mogu da povuku 200kW preko V3 superpunjača i 145kW preko V2 superpunjača. Ugrađeno je u novo adaptivno ogibljenje. Tesla je saopštio da se automobil konstantno prilagođava vrsti podloge, načinu vožnje i brzini. Osveženje je obuhvatilo i pneumatike.

Istovremeno je objavljeno da će postojeći vlasnici ovih Teslinih modela dobiti besplatno Ludicrous Mode, koji je do sada koštao oko 10.000 EUR.

Narudžbine se već primaju, a proizvdnja osveženih modela kreće ove sedmice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here