Njujork: Nissan GT-R NISMO

0
114

Nissan je na Sajmu automobila u Njujorku prikazao osveženi GT-R NISMO, koji je dobio kozmetičke izmene i još snage. Izvršena je i manja prerada enterijera. Izmene su rezultovale smanjenjem težine za 30kg, a Nissan obećava bolje performanse i bolji odziv motora.

Za pogon se koristi tjunirana verzija standardnog pojačanog 3,6 litarskog V6 motora sa dizajnom turba pozajmljenim direktno iz trkačkog GT-R GT3. Automobil raspolaže sa 600KS i 652Nm, koji se prenose na sve točkove preko šestostepenog menjača sa dvostrukim kvačilom.

Nissan je u ovu verziju GT-R ugradio karbon-keramičke kočnice, Brembo kočione čeljusti i unapredio je ogibljenje. Standardni paket čini i set Dunlop pneumatika novog dizajna, koji, kako tvrdi japanski proizvođač, poboljšavaju stabilnost u krivinama i odziv na upravljač.

Tu su i nove RAYS aluminijumske felne od 20 inča, titanijumski izduvni sistem i karbonski branici, pragovi, poklopac motora, krov i poklopac prtljažnika. Prednji blatobrani imaju otvore za vazduh, poput trkačkog GT-R GT3, a cilj je isisavanje vrućeg vazduha iz prostora za motor i povećavanje vertikale sile koja pritiska automobil.

Kabina je dobila novi par sportskih sedišta presvučenih kožom i alkantarom. Sedišta imaju širi segment za ramena i deblje meke elemente.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here