Ferrari F8 Tributo (Video)

0
159

Ferrari je nedavno na Sajmu automobila u Ženevi predstavio novi F8 Tributo, a sada je objavio promotivni video koji ilustruje sposobnosti modela na stazi i putu, uz podsećanje na impresivne performanse i specifikacije.

Italijanski proizvođač prilčno je iznenadio automobilsku javnost prezentacijom modela koji menja dosadašnji 488 GTB. Tributo nije potpuno novi automobil, pošto koristi prerađenu šasiju svog prethodnika i motor iz modela Pista.

Pored mehaničkih izmena, izvršeno je i značajno stilsko osvežavanje da bi Ferarijeva ponuda u ovom segmentu ostala konkurentna modelima poput McLarena 720S.

Srce novog Ferrarija čini V8 motor sa dva turba, čija je zapremina 3902cc. Agregat proizvodi 720KS pri 8000 obrtaja i 770Nm maksimalnog obrtnog momenta od 3250 obrtaja. Obrtni momenat raste fazno i postepeno dostiže maksimum kako bi se postigao osećaj korištenja atmosferskog motora i redukovala turbo rupa. Jedina komponenta pogonskog sklopa koja nije prenesena iz Piste je izduvni sistem.

Menjač je sedmostepeni sa dva kvačila i dorađenim softverom. Rezultat je ubrzanje od 0-100km/h za 2,9 sekundi, a do 200km/h samo 7,8 sekundi. Ove brojke identične su McLarenu 720S. Maksimalna brzina je 340km/h.

Novi F8 Tributo postavio je vreme na stazi Fiorano 1:22.5, što je pola sekunde brže od 488 GTB i sekundu sporije od Piste. Automobil se prilikom kupovine može dobiti sa Sport Cup 2 pneumaticima.

Deklarisana težina bez radnih tečnosti je 1330kg – 40kg manje od 488 GTB, ali skoro 50kg više od konkurenta iz McLarena. Razlika potiče od činjenice da Ferrari koristi aluminijum za arhitekturu šasije, dok je McLren prešao na karbonska vlakna.

U pogledu aerodinamike, F8 je efikasniji za 10% od 488 GTB, a rezultat je 6% veća brzina priizlasku iz krivina.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here