McLaren Grand Tourer stiže u maju

0
77

McLaren je prikazao svoj budući Grand Tourer sa delimično uklonjenom kamuflažom. Automobil će biti zvanično predstavljen u maju.

Novi snimci prikazuju dugu, široku i nisku karoseriju supermodela sa centralno smeštenim motorom i velikim prednjim prepustom, što ukazuje na postojanje prtljažnog prostora koji je neophodan za duža putovanja. Prepoznatljiv je oblik McLarenovih prednjih svetala, a tu su i tanka LED zadnja svetla, duboki zadnji difuzor i zadnji spojler.

Grand Tourer će imati pogon na zadnjim točkovima, kao i ostali modeli ove marke. Za pogon će biti iskorišten V8 motor sa dva turba. U McLarenu obećavaju da će ovo biti najlakši i najbržimodel u svojoj klasi, sa najboljim odnosom mase i snage.

Takođe, Grand Tourer će biti potpuno zaseban model u ponudi, a ne derivat nekog postojećeg McLarenovog modela. Potvrđeno je da će GT “deliti DNK sa modelom McLarenom Speedtail”, čija je maksimalna brzina 400km/h. Stepen te povezanosti za sada nije poznat.

Jedan od testova koji je pred budućim serijskim modelom je vožnja od McLarenovog centra nedaleko od Barselone do tehnološkog centra u Vokingu. Vožnju će bez prekida obaviti dva vozača sa kompletnim prtljagom kakav se nosi na ovakav put.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here