2020 Toyota Yaris

0
133

Toyota je objavila prve slike nove generacije modela Yaris, koji će imati zvaničnu premijeru na Sajmu automobila u Njujorku kasnije ovog meseca.

Novi Yaris spolja dosta liči na Mazdu 2. Razlike u panelima karoserije su suptilne u segmentima prednjeg branika, šire prednje maske i dizajna prednjih svetlosnih grupa. Ostali elementi, uključujući zadnja svetla, zadnji branik, retrovizore i aluminijumske felne, isti su kao na Mazdi.

Sličnosti se nastavljaju i u kabini. Verzija XLE sa slika opremljena je istim multimedijalnim sistemom sa satelitskom navigacijom i istim ekranom od sedam inča. Sličnosti su upadljive i u trimu, kao i tasterima i kontrolama klima uređaja.

S obzirom na ove sličnosti, ne bi bilo iznenađenje da Yaris dobije i Mazdin 1,5 litarski četvorocilindrični benzinski motor od 115KS. Za razliku od Mazde 2, poznato je da će novi Yaris koristiti šestostepeni automatski menjač, a ne manuelnu transmisiju.

U osnovnu opremu u specifikaciji koja je najavljena za američko tržište spadaju maglenke, kamera za pogled iza vozila, elektrifikovani retrovizori, nekoliko USB portova, multifunkcionalni upravljač i multimedija koja podržava priključivanje Apple i Android uređaja.

Viši paket opreme donosi trim sa kožnim površinama, automatske brisače, automatska LED prednja svetla i kožu na upravljaču, ručici menjača i ručnoj kočnici.

Mazda i Toyota neće ograničiti saradnju samo na modele Mazda 2 i Yaris, nego će u fabrici u američkoj državi Alabami zajedno proizvoditi modele Toyota Corolla i Mazda CX-3. U ovaj posao zajedno su uložile 1,6 milijardi dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here