Novi Nissan Juke – špijunski snimci

0
322

Najprodavaniji Nissanov krosover Juke uskoro stiže na tržište u formi druge generacije, a ovo su snimci kamufliranog prototipa. Juke Mk2 dizajniran je u studiju u Londonu i biće predstavljen krajem godine, a prodaja kreće početkom 2020. godine.

Taj automobil će zameniti Juke koji je, uz manje kozmetičke promene, u prodaji još od 2010. godine. Špijunski snimci nagoveštavaju da je dizajn napredovao, ali da će model ostati prepoznatljiv. Uvodi se prednja V maska sa modela Micra, a zadnji kraj ima oblik sa naglašenijim uglovima.

Šef dizajna u Nissanu Alfonso Albaisa izjavio je da novi Juke uopšte neće izgledati kao stari, neće nalikovati na Nissanove koncepte, niti na model Leaf, već će imati jedinstveni dizajnerski stil.

Originalni Juke imao je premijeru na Sajmu automobila u Ženevi 2010. godine i dao je veliki doprinos popularizaciji supermini SUV modela. Prodaja automoibla ove klase povećana je deset puta u Evropi od 2010. do 2016. godine, a očekuje se da će do 2022. godine biti udvostručena u odnosu na rezultat iz 2016, kada ih je prodato 1,13 miliona.

Godišnja prodaja Nissana Juke premašila je u Evropi granicu od 100.000 četiri puta, a smatra se da je dizajn modela koji se proizvodi u Sanderlendu bio glavni faktor.

Novi Juke će se proizvoditi na produženoj CMF platformi alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, koju koristi model Renault Clio. Očekuje se da će iz ponude biti izbačeni atmosferski benzinski motori i da će biti ponuđeni jednolitarski i 1,3 litarski turbo agregati iz modela Qashqai.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here