Honda priprema novi Jazz

0
631
NAS SPONZOR

Kamuflirana nova Honda Jazz prvi put je snimljena na testu uoči premijere na sledećem Sajmu automobila u Tokiju. Novi dizajn ovog hečbeka može se naslutiti ispod kamuflaže.

Karoserija je dobila zaobljenije linije i više nema oštre uglove na branicima i prednjim svetlima. Nova su i zadnja svetla, preoblikovan je čitav zadnji segment, a difuzor je urađen u manje agresivnom stilu.

Očekuje se da će nova Honda Jazz koristiti platformu nedavno osveženog krosovera HR-V i da će u ponudi biti samo benzinski motori manje zapremine – jednolitarska turbo jedinica od 130KS ili 1,5 litarski atmosferski agregat sa četiri cilindra, koji takođe proizvodi 130KS.

Poput aktuelnog modela, novi Jazz će moći da se kupi sa manuelnim ili automatskim menjačem.

Honda je nedavno potvrdila plan da elektrifikuje sve svoje modele do 2025. godine, pa se može očekivati da će i Jazz dobiti hibridnu opciju, potencijalno iz aktuelnog CR-V.

Prema najavama, enterijer nove Honde Jazz biće kombinacija upotrebe tastera i tehnologije iz ostalih modela japanskog proizvođača, uz korištenje multimedijalnog sistema sa sedmoinčnim ekranom iz modela Civic.

Prethodni tekstHyundai Tucson N Line
Sledeći tekstFord Kuga – najava premijere