Mercedes AMG A35

0
164

Mercedes je predstavio AMG verziju lizmuzinskog A35, koji je u katalogu smešten ispod C63. Prodaja kreće kasnije ove godine i to je druga AMG verzija A klase, posle hečbeka A35.

Limuzinski A35 koristi isti dvolitarski turbo motor sa četiri cilindra kao hečbek verzija i proizvodi 305KS i 400Nm maksimalnog obrtnog momenta. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h traje 4,8 sekundi i samo je jednu desetinku sporije od hečbeka, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250km/h.

Snaga se šalje na sve točkove preko sedmostepenog menjača i 4Matic prenosa i raposređuje se u rasponu od 100% na prednjoj osovini do odnosa 50:50 u zavisnosti od uslova na putu. Prednje ogibljenje je tipa McPherson, a zadnje je multilink. Automobil se može opciono opremiti adaptivnim amortizerima.

AMG A35 limuzina postavljena je na točkove sa felnama od 18 inča i deli prednji deo sa A35 hečbekom, sa velikim usisnicima vazduha i prednjim spliterom. Zadnji kraj je inspirisan tećom generacijom modela CLS i poseduje agresivni zadnji difuzor i dve cevi izduvnog sistema. Opcioni AMG aerodinamički paket donosi izmene na prednjem spliteru i zadnjem spojleru.

Kabina je opremljena MBUX multimedijalnim sistemom i digitalnim instrumentima ispod jednog komada stakla. Kontrolna tabla se može podešavati na više načina, uključujući mod Supersport, koji dodaje specifične AMG podatke poput očitavanja G sile i telemetrije na stazi.

Na listi dodatne opreme je AMG Performance upravljač iz većeg C63, ključ sa integrisanim podesivim funkcijama i ekranima, sa podešavanjem ogibljenja i kontrolom trakcije koja se reguliše bez korištenja glavnog ekrana.

Vozač i suvozač sede u AMG sportskim sedištima, a Mercedes tvrdi da putnici na zadnjim sedištima imaju najviše mesta u klasi. A35 u limuzinskoj verziji ima prtljažnik zapremine 420 litara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here