Mansory tjunirao Rolls-Royce Cullinan

0
346

Mansory je pod imenom Billionaire predstavio tjuniranu verziju modela Rolls Royce Cullinan. Automobil je predstavljen pod sloganom “Šapat ekstaze” u zvaničnom pres saopštenju. U radu na Cullinanu učestvovala je i nemačka modna kuća Billionaire.

Kao što je slučaj u većini Mansory projekata, promene na automobilu su sveobuhvatne. Dodati su brojni novi elementi na karoseriji, uključujući novi prednji spojler, prednji branik, otvore na blatobranima i pragove. Zadržani su upečatljiva Rolls-Royce maska i svetlosne grupe.

Na zadnjem kraju dodat je krovni spojler i karbonski element iznad izduvnih cevi. Redizajnirani spojler na poklopcu prtljažnika sada sadrži karbon. Prerađen je i zadnji branik u koji su ugrađene četiri cevi izduvnog sistema.

Perfomanse su poboljšane unapređenjem V12 motora. Izmenom izduvnog sistema i podešavanjem ECU jedinice dobijeno je oko 40KS i 100Nm, pa su konačne brojke 620KS i 950Nm. To je dovoljno da veliki SUV ubrza od 0-100km/h za manje od 5 sekundi i dostigne 280km/h.

Za ovaj impresivni automobil odabrane su felne od 24 inča sa pneumaticima dimenzija 295/30R24 napred i nazad. Boja karoserije je delo tjunerske kuće. Kabina je presvučena krokodilskom kožom, koja je dostupna i za segmente instrument table i sedišta.

Biće napravljeno samo 13 ovakvih automobila, a početna cena je 785.000 EUR.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here