Fisker najavio SUV model

0
295

Prošle su skoro dve godine od kada je obnovljena automobilska marka Fisker najavila električni model EMotion i obećala autonomiju od 800km. Kompanija je sada prikazala nacrt malog električnog SUV modela koji bi trebalo da košta manje od 40.000 dolara.

Taj automobil bi po najavljenoj ceni trebalo da bude konkurentan nedavno prikazanom Tesla Modelu Y, čije cene počinju od 41.200 dolara.

Fisker je saopštio da bi SUV model trebalo da počne da se prodaje u drugoj polovini 2021. godine, što je oko godinu dana posle Modela Y. Sudeći na osnovu objavljene slike, estetika je slična limuzini EMotion. Kod oba vozila senzori elektronskih sistema koji pomažu vozaču su integrisani u prednju masku i oba imaju velike felne – 22 inča za SUV model i čak 24 za limuzinu.

SUV će za pogon koristiti po jedan električni agregat na obe osovine i imaće autonomiju od oko 480km. Baterija će biti konvencionalna litijum-jonska.

Kada je reč o enterijeru, Fisker je saopštio da će putnicima na raspolaganju biti jedan veliki ekran sa “jedinstvenim” interfejsom i materijalima visokog kvaliteta. Moguće je da će automobil raspolagati i nekim funkcijama autonomne vožnje.

Fisker je saopštio da će ovaj SUV biti jedan od tri cenovno povoljna modela i da će EMotion činiti vrh ponude. Automobili će se prodavati na tradicionalan način, u salonima, i biće izgrađena servisna mreža sa uslugom isporuke novih vozila.

Prema novom planu, SUV će biti prvi novi Fiskerov model, a proizvodiće se u Sjedinjenim Američkim Državama. Početak proizvodnje Emotiona vezana je za završetak internog razvoja nove baterijske tehnologije i njene spremnosti za komercijalizaciju. Ova tehnologija obećava autonomiju od 800km i punjenje koje je uporedivo sa vozilima sa tradicionalnim benzinskim ili dizelskim motorima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here