2020 Bentley Continental GT

0
137

Bentley Continental GT sa V8 motorom prikazan je javnosti u formi kupea i kabrioleta, koji stižu na tržište sledeće godine. Kompanija tvrdi da će ovo biti najagilniji Continental do sada.

Novi model koristiće V8 agregat zapremine četiri litra sa dva turba, koji proizvodi 530KS, što je za 40KS više od dosadašnjeg Continentala sa V8 agregatom zapremine šest litara.

Novi motor proizvodi maksimalni obrtni momenat od 770Nm, što kupeu omogućava ubrzanje od 0-100km/h za 4 sekunde i maksimalnu brzinu od 316km/h. Kabriolet ima identičnu maksimalnu brzinu, a ubrzanje do 100km/h je sporije za jednu desetinku. Obe verzije koriste osmostepeni automatski menjač i imaju četiri cevi izduvnog sistema koje proizvode “karakterističan V8 zvuk”.

Bentley je saopštio da će novi model sa punim rezervoarom imati autonomiju od 800km. Udobnost i upravljanje su prilagođeni V8 motoru, a u prednjem i zadnjem kraju ugrađene su lagane anti rol šipke. Adaptivna kontrola šasije je na listi dodatne opreme.

Continental zadržava pogon na svim točkovima, a sistem šalje snagu na zadnje točkove u uobičajenim okolnostima radi maksimalne efikasnosti. Automobil je postavljen na standardne felne prečnika 20 inča, a opciono se mogu dobiti one od 22 inča.

Kožom presvučena sedišta u kabini mogu se dobiti u više boja, a tu je i opcija ugradnje elemenata od drveta. Audio sistem ima deset zvučnika.

Prodaja kreće tokom ove godine, a prve isporuke očekuju se početkom 2020. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here