Nove skice Porschea Taycan

0
252

Porsche je uoči premijere serijskog modela na Sajmu automobila u Frankfurtu objavio nove skice tog modela. Proizvodnja prototipova električne limuzine već je u toku. Potvrđeno je da će se u proizvodnji naći i nešto grublje stilizovana varijanta Cross Turismo.

Poput osalih savremenih električnih automobila, Porshe Taycan ima beterije smeštene u pod ne samo da bi se što bolje iskoristio prostor u kabini, nego i da bi težište vozila bilo što niže.

Uprkos većoj slobodi za dijzajnere koju omogućava korištenje kompaktnog električnog pogona, Porsche je pokušao da zadrži neke elemente iz svojih tradicionalnih sportskih modela. Prema Robertu Mejeru, direktoru linije modela u Porscheu, pozicija vozača u Taycanu skoro je identična kao u modelu 911.

Konceptualna verzija oovg modela predstavjena je još 2015. godine na Sajmu automobila u Frankfurtu pod imenom Mission E. Porsche je od tada potvrdio da će automobil ići u serijsku proizvodnju pod imenom Taycan i da je već primio 10.000 zahteva od potencijalnih kupaca.

U prvoj godini proizvodnje planirano je da iz fabrike izađe od 20.000 do 25.000 primeraka, sa mogućnošću povećanja tog broja u zavisnosti od interesovanja.

Ova limuzina sa četvoro vrata neće biti jedini Porscheov potpuno električki model u ponudi. Električni SUV biće lansiran 2022. godine, a potom će uslediti električni modeli viših performansi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here