Odgođena premijera novog Volkswagen Golfa

0
230

Volkswagen je odlučio da odgodi premijeru nove generacije Golfa do sledeće godine dok privodi kraju razvoj naprednih digitalnh funkcija ovog hečbeka.

Novi Golf imaće potpuno digitalizovan kokpit i unapređene mogućnosti povezivanja na svetsku informacionu mrežu, kako bi privukao više kupaca koji trenutno preleze na krosovere iz premijum segmenta. Nemački list Bild prenosi da stručnjaci rešavaju tehničke bagove i da je premijera zbog toga pomerena. List se poziva na izvore iz upravnog odbora ovog proizvođača.

Kompanija je odlučila da odgodi premijeru do početka sledeće godine i izbegne period neposredno pre Božića, kada prodaja novih automobila obično opada.

Smatramo da je bolje da to bude početkom sledeće godine u ofanzivi pod punim gasom. To nema nikakve veze sa proizvodnjom. To je odluka zasnovana na prodaji, pošto nema smisla da gurate automobil ispod jelke onda kada niko ne obraća pažnju”, izjavio je šef prodaje i marketinga Jirgen Štakman.

Volkswagen je prvobitno planirao premijeru novog Golfa na sajmu automobila u Frankfurtu u septembru i premijeru električnog hečbeka I.D. nekoliko sedmica kasnije. Nemački gigant sada će se fokusirati na prezentaciju modela I.D. u Frankfurtu.

Medijska promocija novog Golfa uslediće posle Sajma u Frankfurtu “kako bi osma generacija Golfa imala ekskluzivnost koju zaslužuje”, rekao je Štakman.

Šef odelenja za kompaktne automobile ove marke Karlhajnc Hel izjavio je u januaru da će novi Golf uvesti Volkswagen “u eru potpuno povezanih vozila” sa povećanim funkcijama autonomne vožnje.

On će imati više softvera nego ikada do sada. Biće stalno onlajn, a njegov digitalni kokpit i sistemi za asistenciju biće norma u smislu povezivanja i bezbednosti”, rekao je Hel.

Prodaja Golfa u Evropi tokom 2018. godine, izuzimajući potpuno električnu verziju, opala je za 10%, na 415.782 primerka, navodi se u podacima kompanije za tržišna istraživanja JATO Dynamics. Prodaja električnog Golfa povećana je za 38%, na 29.972 jedinice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here