Ženeva: Mercedes CLA Shooting Brake

0
125

Mercedes je na Sajmu automobila u Ženevi prikazao Shooting Brake verziju novog CLA, koja stiže u prodajne salone krajem godine. Dinamično dizajnirana karavanska verzija predstavljena je nekoliko meseci posle premijere limuzine.

Shooting Brake varijanta više je fokusirana na stil i izgled nego na praktičnost tradicionalnog karavana. Automobil koristi istu platformu kao limuzina CLA i nova A klasa i deliće mnoge motore i menjače sa tim modelima.

Automobil je 48mm duži i 53mm širi nego do sada, ali je i niži za 2mm, pa ima upečatljiviju pojavu. Njegova specifilnost u odnosu na standardni CLA i A klasu je zadnji kraj sa produženom linijom krova. Mercedes je saopštio da će u ponudi biti felne od 16 do 19 inča.

Kompletna ponuda motora još nije predstavljena, a za sada se zna da će na početku moći da se kupi CLA 250, koji raspolaže sa 225KS i 350Nm u kombinaciji sa sedmostepenim automatskim menjačem. U najavi je i Mercedes-AMG verzija sa više od 300KS, kao i manje potentne varijante sa 1,6 litarskim benzinskim i 1,5 litarskim dizelskim motorom. Očekuje se da će Shooting Brake dobiti i 4MATIC pogon na svim točkovima.

Kabina ove varijante ista je kao u limuzini i ima nešto više prostora za putnike nego do sada zahvaljujući produženju međuosovinskog razmaka za 30mm. Kapacitet prtljažnika je 505 litara.

Automobil je dobio i najnoviji MBUX multimedijalni sistem, digitalne instrumente, funkcionalnost glasovnih komandi i opciju head-up displeja u boji sa instrukcijama za navigaciju.

Novi CLA Shooting Brake proizvodiće se u Mađarskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here