Ženeva: Volkswagen T-Roc R

0
394
NAS SPONZOR

Volkswagen je prikazao novi T-Roc R sa motorom snage 300KS, a automobil će imati svetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi za nekoliko dana.

Žestoki SUV je opremljen dvolitarskim turbo rednim četvorocilindričnim motorom iz Golfa R, koji u ovoj specifikaciji isporučuje 300KS i 400Nm. Motor je povezan sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom, a snaga se prenosi na sve točkove.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 4,9 sekundi, a maksimalna brzina je 250km/h.

T-Roc R se razlikuje od ostalih automobila iz ove porodice po restilizovanom prednjem i zadnjem kraju. Izgled prednjeg kraja pojačan je aluminijumskim lajsnama i istaknutim R logom. Zadnjim krajem dominira difuzor sa četvorostrukim završecima izduvnog sistema. Kupci opciono mogu da odaberu titanijumski izduvni sistem marke Akrapovič.

Za ovaj model prerađena je i šasija, koja je dobila snažne kočnice sa diskovima dijagonale 17 inča napred i elektronsku kontrolu stabilnosti, koja može da se isključi. Standardne felne su prečnika 18 inča, a u ponudi su i 19-inčne.

U finom podešavanju žestokog T-Roca učestvovao je Peter Solberg, šampion relikros šampionata.

Enterijer je uređen u sportskom duhu dodavanjem pločica od nerđajućeg čelika, kožom presvučenog multifunkcionanog upravljača, sedišta sa boljom bočnom potporom i R logom na više mesta. Na listi dodatne opreme su kompletan kožni paket, elementi od karbona i kontrastni šavovi.

Prethodni tekstŽeneva: Novi Peugeot 208
Sledeći tekstF1: Mclaren najbrži i drugog dana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here