Opel se fokusira na reli sa modelima ADAM i Corsa

0
457
NAS SPONZOR

U 2019. Opel Motorsport namerava da po peti put uzastopno pobedi na Evropskom juniorskom reli šampionatu za vozače do 27 godina starosti, koje je sada zvanično preimenovano u FIA ERC3 juniorsko prvenstvo.

Jedan od automobila ADAM R2 sa 190 ks koji je uvršten u takmičenje od strane Opelovog tehnološkog partnera, Holzer Motorsporta, voziće Šveđanin Elias Lundberg (20), koji je sebi obezbedio mesto u ADAC Opel reli juniorskom timu tako što je pobedio na prošlogodišnjem ADAC Opel Rallye Cup-u. Drugim automobilom će upravljati Grégoire Munster iz Luksemburga (20), koji je završio kao drugi odmah iza Lundberga u prošlosezonskom takmičenju Rallye Cup, gde je imao tri pobede.  

Sa 130 učesnika iz 18 zemalja, trofej najuspešnijeg evropskog brend relija nudi profesionalnu platformu za mlade vozače od 2013, na taj način pružajući šansu osmorici mladih talenata da se pridruže ADAC Opel reli juniorskom timu.

„Proizvodimo automobile već 120 godina i moto-sport je uvek formirao imidž Opela – i treba da ostane tako“, rekao je izvršni direktor Opela, Mihael Lohšeler (Michael Lohscheller). „Dva aspekta su posebno bitna za nas – fascinacija tehnologijom i pristupačnost navijačima i kupcima. Promocija mladih vozača je takođe visoko na listi naših prioriteta. Kombinacija sa dugogodišnjom strukturom u PSA Motorsportu otvara mnoge dodatne mogućnosti za nas.“

IzvorOpel
Prethodni tekstŽeneva: Renault najavljuje novi Clio, Twingo
Sledeći tekstProdajna kampanja Grand Motorsa se nastavlja do kraja februara
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here