Škoda pripremila električni krosover koncept

0
94

Škoda će na Sajmu automobila u Ženevi u martu predstaviti svoj prvi koncept električnog kupe krosovera, koji najavljuje serijski model zasnovan na platformi MEB matičnog Volkswagena.

Kompaktni koncept Škoda Vision iV je nadogradnja Vision E konceptualnog krosovera prikazanog 2017. godine. Prezentacija serijskog modela planirana je za 2020. godinu.

Škoda je objavila skice automobila koji će biti prikazan u Ženevi sledećeg meseca. Karoserija ima atraktivne i moderne linije, brave vrata su sakrivene, a umesto tradicionalnih retrovizora postavljene su kamere. Automobil koristi felne od 22 inča, što je mnogo više od Škodinih serijskih modela.

Na konceptu je izvršena i modernizacija tradicionalne Škodine prednje maske. U češkoj kompaniji kažu da električni automobili treba da budu privlačni kupcima na više načina da bi opravdali nešto višu cenu zbog ugrađenih baterija.

Škoda je ove godine lansirala svoje prve elektrifikovane modele – plag-in hibridnu verziju Superba i električnu varijantu gradskog modela Citigo. Kompanija je najavila čak 10 elektrifikovanih modela do 2022. godine. Škoda će uložiti 2 milijarde EUR u naredne četiri godine u razvoj elektrifikovanih pogona i pratećih servisa.

Za sada nisu objavljeni detalji o autonomoji koncepta koji stiže u Ženevu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here