Mitsubishi priprema elektrifikovani SUV

0
118

Mitsubishi će na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi predstaviti konceptualni elektrifikovani SUV sa “tehnologijom nove generacije”. Koncept je nazvan Engelberg Tourer.

Novi automobil najavljen je ovom slikom sa zatamnjenom siluetom, “Dynamic Shield” prednjom maskom i tankim plavim LED svetlima. Slika nagoveštava i prisustvo dodatnih svetala na krovu.

Mitsubishi navodi da će koncept biti demonstracija nove tehnologije i “daljeg razvoja SUV stila i praktičnosti”. Ime Engelberg Tourer odabrano je po skijaškom odmaralištu u Švajcarskoj, što sugeriše da će vozilo biti fokusirano na vožnju izvan puteva.

Koncept će biti karakterističan i po “naglašenim EV performansama”, ali japanska kompanija nije precizirala da li je reč o hibridnom ili potpuno električnom modelu. Mitsubishi je do sada bio fokusiran na hibridni pogon, a model Outlander PHEV je ostvario dobar tržišni rezultat.

Šef odelenja za strateški razvoj u Mitsubishiju Vinsent Kobi (Vincente Cobee) najavio je prošle godine da će kompanija proširiti svoju ponudu modelima sa višestrukim pogonskim opcijama – baterijskom, hibridnom i plag-in hibridnom. Ne bi bilo iznenađenje da Mitsubishi u segmentu električnog pogona iskoristi dostignuća svojih partnera Renaulta i Nissana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here